Μήπως πρέπει να βιαστείς;

Το διαδίκτυο προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Πλέον καθίσταται απαραίτητη η online παρουσία μιας επιχείρησης.

Αν είσαι επαγγελματίας έχοντας μόνο φυσικό κατάστημα, δες παρακάτω 6 λόγους που κάνουν πλέον απαραίτητη μια ιστοσελίδα για κάθε επιχείρηση.

6 Λόγοι για να προβληθείς online

Οι πελάτες σου το περιμένουν

Ο κύριος και βασικότερος λόγος που πρέπει να βιαστείς. Σκέψου…Εάν έψαχνες εσύ μια επιχείρηση;

Με τα συνεχή lockdown η αγορά μέσα από το διαδίκτυο είναι η μόνη λύση και για τους αγοραστές αλλά και για τους καταστηματάρχες.

Σήμερα που ο καθένας από εμάς αναζητά περισσότερες πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο, έχει γίνει πιο ανυπόμονος στο να βρει αυτό που ψάχνει μέσα από εκεί. Αν λοιπόν κάποιος δε διαθέτει ιστοσελίδα οι πελάτες εύκολα θα κοιτάξουν και θα απευθυνθούν αλλού.

Παρέμεινε ανοιχτά 24/7

Κανείς δεν θέλει να δουλέψει στις 11 μ.μ., αλλά σε κάποιους αρέσει να ψωνίζουν τότε. Έχοντας μια ιστοσελίδα επιχείρησης ή ένα eshop σημαίνει ότι μπορείς να πουλάς προϊόντα όλη την ώρα – όχι μόνο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να φέρει αύξηση των πωλήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον απευθύνεσαι σε επιπλέον πελάτες χωρίς να περιορίζεσαι γεωγραφικά.

Προβολή επιχείρησης

Η διαδικτυακή σου παρουσία σε συνδυασμό με εργαλεία marketing, όπως social media marketing, email marketing κ.α. σε βοηθά να προσεγγίσεις νέους πελάτες και να αναπτύξεις τις σχέσεις σου με αυτούς.

Τα κοινωνικά εικονίδια που συνδέονται με Facebook, Twitter, Instagram και άλλες πλατφόρμες δικτύωσης διευκολύνουν την αλληλεπίδραση με το κοινό σου και τις ανάγκες του.

Οι ανταγωνιστές σου βρίσκονται ήδη online

Οι καταναλωτές πλέον ξεκινούν τις αγορές τους με έρευνα και προτάσεις από το διαδίκτυο. Επομένως, εάν δεν παραμείνεις ανταγωνιστικός με τον ανταγωνισμό σου, δίνεις στο κοινό έναν λόγο να αγοράσει από άλλη εταιρεία.

Δείξε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου

Μπορείς να εμφανίσεις τα προϊόντα σου ή τις υπηρεσίες σου χρησιμοποιώντας όμορφες εικόνες και λεπτομερές περιεχόμενο. Μπορείς ακόμα να παρέχεις σύντομα βίντεο ή οδηγίες μέσα από αρχεία PDF. Έτσι θα δώσεις στους διστακτικούς πελάτες το κίνητρο να σε ακολουθήσουν και να μη βρουν κανένα λόγο να πάνε αλλού για να αγοράσουν.

Εμφάνιση στη Google

Το 81% των καταναλωτών πραγματοποιούν έρευνα στο διαδίκτυο πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι πληκτρολογούν στη Google αυτό το οποίο τους ενδιαφέρει. Εάν δεν έχεις ιστοσελίδα για την επιχείρησή σου, οι πιθανότητες εμφάνισης στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης είναι μηδενικές. Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον διαθέτεις ένα site, μπορείς να το βελτιστοποιήσεις για τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές να εμφανιστείς ακόμα και στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google και να έχεις μεγαλύτερη προβολή με πιθανούς πελάτες.

Θέλεις να αρχίσεις να χτίζεις την παρουσία σου online;

Καταχώρησε το τηλέφωνό σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.