Χρήσιμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν

Υπάρχουν χιλιάδες plugins για το WordPress που μπορούν να ενισχύσουν την ιστοσελίδα σας. Δεν πρέπει όμως να το παρακάνει κανείς. Εγκαθιστώντας πολλά plugins, αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο site ακόμα και να αρχίσει να καθυστερεί να φορτώνει. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τι προσθέτουμε και όλα μαζί σε συνδυασμό να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Σας παρουσιάζω λοιπόν μερικά plugins του wordpress που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το site σας.


1. Yoast Seo – Το plugin που θα σας ανεβάσει..

Σίγουρα σας ενδιαφέρει να βρίσκεστε ψηλά στην αναζήτηση της Google! Σωστά; Με το Yoast Seo μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας στις μηχανές αναζήτησης. Σας δίνει αναφορές και σας βοηθά στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας, των τίτλων, των εικόνων, των keywords και των meta descriptions. Ακόμα μπορεί και μετράει το μήκος του κειμένου που καταχωρείτε κι αν χρησιμοποιείτε αρκετές μεταβατικές λέξεις ώστε το κείμενό σας να είναι κατάλληλο και ευανάγνωστο.

yoast seo analysis

Το Yoast Seo μπορείτε να το εγκαταστήσετε δωρεάν, ωστόσο διατίθενται και σε premium άδεια όπου περιέχονται περισσότερες λειτουργίες με 89€ το χρόνο για ένα site. Πολλές φορές υπάρχει προσφορά και μπορείτε να το βρείτε και οικονομικότερα.


2. WPForms – Contact Forms

Το WPForms είναι ένα εργαλείο για να δημιουργείτε φόρμες επικοινωνίας (contact forms) γρήγορα και αποτελεσματικά.

contact forms for wordpress

Η δωρεάν άδεια σας αφήνει να δημιουργήσετε με ευκολία μια φόρμα επικοινωνίας. Αν όμως θέλετε να έχετε πρόσβαση σε περισσότερα templates και χαρακτηριστικά τότε μπορείτε να επιλέξετε την άδεια επί πληρωμή που ξεκινάει από 33€ το χρόνο για ένα site.


3. Wordfence Security – Προστατευτείτε!

Το Wordfence Security λειτουργεί σαν τείχος προστασίας για το WordPress. Προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία στο site σας από κακόβουλο λογισμικό και hackers και άλλες online απειλές. Ελέγχει βασικά αρχεία, themes και plugins και τα συγκρίνει ελέγχοντας την ακεραιότητά τους και αναφέροντας τυχόν αλλαγές σε εσάς.

wordfence dashboard

Κι εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε την δωρεάν άδεια. Η premium άδεια είναι στα 83€ το χρόνο για ένα site και μπορείτε να έχετε έξτρα χαρακτηριστικά προστασίας όπως να ελέγξετε αν η ιστοσελίδα σας ή η IP σας έχουν καταχωρηθεί σε μαύρη λίστα. Ακόμα η premium άδεια είναι σχεδιασμένη να σταματήσει μια επίθεση, να αποτρέψει την κλοπή περιεχομένου ή να τερματίσει μια κακόβουλη δραστηριότητα που προέρχεται από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.


4. WP Rocket – Κάντε το site σας να πετάει!

Το WP Rocket είναι το πιο ισχυρό caching plugin. Χρησιμοποιήστε το για να βελτιώσετε την ταχύτητα του site σας, χωρίς να χρειάζεστε καμία κωδικοποίηση. Το 40% των ατόμων που θα επισκεφτούν ένα site, θα το εγκαταλείψουν αν χρειαστούν περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Με το να είναι γρήγορη η ιστοσελίδα σας, αυτομάτως βελτιστοποιείτε τις κατατάξεις SEO και τις μετατροπές σας.

Το plugin αυτό είναι επί πληρωμή ξεκινώντας από 44€ το χρόνο για ένα site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.